Vår historia

Mared Group är en familjeägd koncern med bas i Huskvarna men har även en enhet i Tidaholm. Resan startade på 60-talet och idag är vi fem bolag med verksamhet inom träbearbetning, återvinning/bioenergi, automation, komponentförsäljning till industrin samt lösningar inom dörrautomatik. Scrolla ner för att se våra milstolpar!

Tidslinje

Vi har funnits sedan 1967. Här kan ni se våra största milstolpar!

1967

Ingenjörsfirman J Mared AB startas i Jarl Mareds källare i villan i Huskvarna.

1968

Första besöket på Hannover-mässan för företagets del och den första pressen från Wemhöner köptes in.

1969

Företaget växer ur villakällaren och flyttar till större lokaler i kända Rosen-huset i centrala Huskvarna.

1974

Dags för nästa flytt. En tomt på Öxnehaga köps och vi bygger stora lokaler som rymmer kontor, verkstad och utställningshall.

1976

I samband med Hannovermässan köper vi, tillsammans med Kinnarps AB, in en brikettpress. Spån från Kinnarps produktion var svår att hantera och räckte dessutom inte till att klara värmebehovet. Köpet efterföljdes av mycket experimenterande men succén uteblev – trovärdigheten på långvarig försörjning av briketter fanns inte. Briketter hamnade på tippen.

1980

Bolaget Svensk Brikettenergi AB bildas och integreras i Mared. Nu stämde tajmingen bättre och tillverkningen av briketter tog fart.

1999

Nu kommer Jarls son Mats Mared in och axlar ansvaret som vd.

2003

Mared ombildas. Fram till nu har företaget arbetat på två olika marknader; träindustrin samt bioenergi och miljö. Nu delas det till två separata affärsområden: Energi och miljö respektive träbearbetningsmaskiner.

2008

Det var dags att utöka företagsportföljen. Det blev ett litet stockholmföretag; Mekankomponenter, som flyttades till våra lokaler i Huskvarna.
Elisabeth Du Reitz, Mared.

2008

Jarls dotter Elisabeth ansluter sig och blir vd för Mekankomponenter.

2011

En koncern planeras och därmed grundas moderbolaget Mared Invest AB.

2015

Koncernen utökas med företaget Avancerad Entré Automatik (AET, i dag känt som Mared EntryTech) som levererar dörrautomatik. Elisabeth blir vd.

2019

För att komplettera vårt erbjudande till kunder med specialdesignade automatiklösningar förvärvas Elf Automation i Tidaholm.

2021

Comprimé – ett handelsbolag som också säljer insatsdetaljer till industrin förvärvas och fusioneras ihop med Mekankomponenter.

2022

Nu ger man koncernen och bolagen ett ansiktslyft genom att ta fram en ny grafisk profil med ny logotyp. Vi inför en gemensam namnstruktur och samlas kring en ny, tydlig visuell varumärkesprofil.

2024

Samtliga bolag får nya hemsidor som följer den uppdaterade grafiska profilen. vi gör Mared-bolagen mer lättillgängliga och stärker varumärket.

Kontaktformulär

Vill du veta mer om oss och vår koncern? Välkommen att höra av dig!

*” anger obligatoriska fält

Namn*