Plaståtervinning – Hydrodyn Tvättsystem

Leverantör: Vecoplan
Hydrodyn Tvättsystem tvättar plast med helt ny teknologi med betydligt lägre underhållskostnad jämfört med tidigare utvecklade system inom plaståtervinning. Att tvätta plast är egentligen ingen konst men våra konkurrenter använder kemikalier och det slipper man med vår teknologi vilket besparar både miljö och kostnad per tvättad timme!

Personifikation av framsteg inom plastbearbetning och plaståtervinning:

Vecoplan HydroDyn tvätt teknik: Ny dimension av hög kvalitet och ekonomiska plaståtervinning

Vecoplan HydroDyn betecknar det nya system som kombinerar fragmenteringsteknik, tvättmetoder och torkningsförfarande av olika plastmaterial i en sluten och utarbetade process. Den tvättmetod som används för att uppnå den höga kvaliteten på de utgående materialens renhet är hjärtat i den innovativa processteknik som smidigt och helt täcker komplexa processteg i produktionskedjan via standardiserade gränssnitt. Vecoplan har Tillsammans med sin partner CVP (Clean Value Plastics, Hamburg) investerat mer än två års utvecklingsarbete i en teknik som nu är redo att föras till marknaden och som genererar betydande fördelar både teknologisk och ekonomiskt, jämfört med konventionella system. Med det framtidsinriktade systemet Vecoplan HydroDyn är nu Vecoplan AG din partner för hög kvalitet och framför allt den övergripande och ekonomiska plaståtervinning.

Vecoplan HydroDyn är ett högpresterande och oberoende tvättsystem vid bearbetning av plaster.
Denna teknik möjliggör rening av strimlad, hårt smutsade och mest olika material som film, sträckfilm, hårdplast, förpackningar, tekniska plaster, etc. med hög friktion och starkt cirkulerande vattenflöde. Som ett resultat, är utgångspartiklar med hög renhet som genereras, fri från massa- och självhäftande föroreningar, unika i sin renhet, som kan läggas som plastgranulat direkt i de sekundära processerna såsom extrudering och granulering.

Medan konventionella tvättsystem fungerar med traditionell värme system vilket orsakar mycket höga energikostnader, genererar Vecoplans hydro dyn dynamisk reningsenergi genom friktion, som direkt tillhandahålls i processen. Vecoplan HydroDyn systemet kräver ingen extra strömförsörjning, men använder energin från processen och uppnår tvättresultat med en energieffektivitet som aldrig förr. Det är inte bara energibalansen som övertygar utan också det miljötänk som gäller: Vecoplan HydroDyn systemet fungerar nämling utan kemisk tillsättning under tvättprocessen. Den konventionella användningen av natriumhydroxid för att avlägsna lim från lövtunna filmer är föråldrat. Dessutom finns en förberedelse teknik av vatten som har utvecklats för att implementeras i systemet och synkroniseras in i processen som väsentligt minskar vattenförbrukningen och minskar avloppsvatten volymen och minimerar driftskostnader.

På grund av den modulära designen, förkonfigurerad och monterade på plattformar kan Vecoplan HydroDyn systemet integreras i alla anläggningar när som helst och utan några komplikationer – i anläggningar som behöver förlängning av tvättsystem samt komplettera nya anläggningar med utrustning för plaståtervinning. Vidare skall modul designen tillåta mycket korta installationstider och komplett fabriksgodkännande.

”Med denna nya processteknik erbjuder vi plastbearbetningsföretag möjlighet att återvinna hårt nedsmutsade plaster vid maximal energieffektivitet och nästan oöverträffade driftskostnader”, säger Stefan Kaiser,

Chef för affärsenheten Återvinning av Vecoplan AG. Den nya metoden gör trä, polystyren och papper och även HDPE, LDPE, PPE

Produkten är taggad med

Vecoplan Hantering & Transportutrustning Återvinning & Energi Vecoplan
Kapacitet 500 Kg/h
1000 Kg/h
2000 Kg/h
4000 Kg/h
Tvättbara Materialtyper: Alla typer av plast, bland annat plastfilm, hårdplast, mjuka plaster
Kontakta oss
Mats Mared
+46 (0)36 387823
Thomas Magnusson
+46 (0)36 387825
Christoffer Halldin
+46 (0)36 387833
Kim Engberg
+46 (0)36 387838
Mathias Sivertsson
Per Söderlind
+46 (0)36 387837

Ditt namn (obligatorisk)

Företag

Telefon

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande