ZenRobotics Sorteringsanläggning – Carl F

Att sortera avfallet är idag en självklarhet och när det gäller automation och sortering så har vi tillsammans med ZenRobotics levererat en anläggning till Carl F för kunna sortera avfall 24/7.

Nils och hans hustru Johanna sneglade västerut men i stället för att söka lyckan i Amerika startade de 1888 ett åkeri i Malmö. Deras åkeri låg på Södra Plantagelyckorna (ungefär där SUS Malmö ligger idag) strax utanför stan. Nils skötte transporterna och Johanna tog hand om kontoret. I takt med att affärerna gick bättre kunde de 1896 flytta in till Kärleksgatan och på så sätt komma närmare stan och ett större kundunderlag. Ännu ett lyckat val av paret Jönsson. Så lyckat att de 1910 kunde flytta till helt eget och nybyggt hus och stall på Lugnet. I det nya stallet fanns plats för åkeriets 14 hästar och 15 vagnar.

Idag arbetar även fjärde generationen Jönsson i Carl F som nu är ett renodlat serviceföretag för transporter, lyft och framförallt avfallshantering. Bygg- och anläggningssektorn som tidigare var vårt största affärsområde, servar vi idag främst med kranbilar och containrar. Och hästarna, vårt ursprung, våra rötter, finns bara kvar i minnet. Ett kärt minne som idag är över 129 år.

Med anrika minnen och med investeringar för framtiden har de nu Sveriges första robotanläggning för Sverige i tiden.